Στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου Μελισσανίδη διαβάζουμε (κεφάλαιο 6, σελίδα 109) :
Από τα περίπου 100.000 κυβικά μέτρα εκχωμάτων (μπάζων) που εκτιμάται ότι θα περισσέψουν εκτιμάται ότι περί τα 20.000 κυβικά μέτρα μπορούν να διατεθούν εντός του άλσους ως τράπεζα εδάφους, σύμφωνα με πρόταση που περιέχεται στη μελέτη προστασίας και διαχείρισης του άλσους του δήμου (ΥΛΗ, 2009).
Στη μελέτη προστασίας και διαχείρισης του άλσους διαβάζουμε (σελ. 45):
Για τις ανάγκες της βελτίωσης του εδάφους θα δημιουργηθεί τράπεζα εδάφους. Αυτή θα είναι χώρος 900 τετραγωνικά μέτρα στα βορειοδυτικά του Γκαράζ του Δήμου (…). Η λειτουργία της τράπεζας εδάφους είναι να συγκεντρώνεται εκεί εδαφικό υλικό από αυτό που θα γεμίζει τους λάκκους των νέων φυτεύσεων, όπως και υλικό προς απομάκρυνση από τις αυλακώσεις και τις διανοίξεις λάκκων.
Για να χωρέσουν τα 20.000 κυβικά μέτρα στα 900 τετραγωνικά, θα πρέπει ο σωρός να ξεπεράσει το ύψος των 22 μέτρων, όσο μια επταώροφη πολυκατοικία δηλαδή. Κι αυτό, χωρίς να ασχοληθούμε καθόλου με το αν τα μπάζα του γηπέδου έχουν την κατάλληλη ποιότητα για να φυτευτεί οτιδήποτε.
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το γήπεδο Μελισσανίδη αποδεικνύει σε πολλά σημεία της το αντίθετο απ’ αυτό που θέλει να στηρίξει…
π.