Image

Για ένα λάθος του aek-live.gr

3
λεπτά ανάγνωσης
Νιου Τζέρσεϊ 2009: Βλέπετε τίποτα περίεργο;

Σ’ ένα απ’ τα πολλά δημοσιεύματα των αεκόφρονων ιστοσελίδων που επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια φληναφήματα για τη χρησιμότητα της “Αγιά Σοφιάς” και ταυτόχρονα επιχειρούν να εμφανίσουν τον Άρη Βασιλόπουλο ως αντίπαλο του σχεδίου Μελισσανίδη, ο συντάκτης υποστηρίζει και το εξής:

Κανένας Δήμαρχος σε ΟΛΟΝ τον κόσμο δεν έχει προβεί σε τέτοιες αδιανόητες ενέργειες κατά ενός γηπέδου που θα είναι παράλληλα και «κέντρο μνήμης και πολιτισμού» και που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή στον μέγιστο βαθμό.

Δε θ’ ασχολούμασταν με το συγκεκριμένο δημοσίευμα (ειδικά μάλιστα εφόσον έχουμε την άποψη ότι ο Άρης Βασιλόπουλος δεν έχει ενεργήσει κατά τρόπο που να αποτρέπει το σχέδιο Μελισσανίδη), αλλά ο εν λόγω ισχυρισμός είναι χοντρό λάθος είτε σκοπιμότητας είτε άγνοιας, πράγμα που υποχρεώνει τον όχι χθεσινό δημοσιογράφο Νίκο Αγγελίδη να συμμορφώσει το συντάκτη του και να επανορθώσει, ζητώντας μια συγγνώμη, για να προστατεύσει την αξιοπιστία του. Ταυτοχρόνως, τα παρακάτω παραδείγματα είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας, διότι δίνουν μια εικόνα του τι πάει να πει δημοκρατική διαδικασία στον πυρήνα του καπιταλιστικού κόσμου.

Ορίστε λοιπόν μερικές μόνο από τις περιπτώσεις που αιρετοί αντιτάχθηκαν ή αντιτάσσονται σε γήπεδα επαγγελματικού ποδοσφαίρου και άλλων ομαδικών αθλημάτων με εμπορική αξία. Και ξέρετε γιατί; Διότι η κατασκευή γηπέδων σημαίνει κόστη που αναλαμβάνουν δημόσιες αρχές, αιρετές ή όχι. Και συνήθως 20-30% του κόστους ενός τέτοιου έργου είναι οι υποδομές πρόσβασης προς το γήπεδο και πέριξ αυτού. Ξέρουμε επίσης, πως αυτές συνήθως πάνε χαμένες. Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση και των παροικούντων τη φιλαδελφειώτικη Ιερουσαλήμ…

ΗΠΑ, Βοστόνη, Boston Sports Megaplex: Ο δήμαρχος Τόμας Μενίνο υπαναχώρησε απ’ τη στήριξή του στο σχέδιο διότι οι κάτοικοι αντιδρούσαν και ανησυχούσε για την επανεκλογή του.

Ιταλία, Ρώμη, γήπεδο Ρόμα: το σχέδιο ανέγερσης γηπέδου της Ρόμα στο Τορ ντι Βάλε απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με την επιφύλαξη ότι μπορεί να εγκριθεί αν το σχέδιο περιοριστεί.

Καναδάς, Κάλγκαρι, γήπεδο χόκεϊ Flames: Ο δήμαρχος Ναχίμ Νένσι αρνείται να υποκύψει στις απαιτήσεις των Flames και του διοργανωτή του επαγγελματικού πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου ΗΠΑ-Καναδά NHL. Τα πάει δε πολύ καλά και στις δημοσκοπήσεις.

ΗΠΑ, Σεντ Λούις: Ο δήμαρχος δε θέλει γήπεδο και ομάδα επαγγελματικού αμερικανικού ποδοσφαίρου στην πόλη.

ΗΠΑ, Σαν Αντόνιο, 2005: “Αν το να μετακομίσουν οι Σεντς της Νέας Ορλεάνης στο Σαν Αντόνιο προϋποθέτει ότι ο δήμος θα χτίσει στάδιο, δεν πρόκειται να συμβεί”.

ΗΠΑ, Σακραμέντο: “Δε θέλω να διαθέσω δημόσιο χρήμα για την ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου”, είπε ο δήμαρχος. “Μπορεί να χτιστεί χωρίς αυτό;”.

Τα παραδείγματα μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον σχεδόν, αλλά δε χρειάζεται. Ουκ ολίγα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει με ανάλογο περιεχόμενο κι έτσι δε χρειάζεται να το γράψουμε εμείς εδώ. Οι παραπάνω περιπτώσεις αρκούν για να επανορθώσει ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης και το aek-live.gr.

π.