Ο εκδημήσας Μητροπολίτης στις 5 Δεκεμβρίου 2002 έγραφε προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, εκτιμώντας τα όσα είχαν προηγηθεί στη Βουλή σε σχέση με τα τότε σχέδια για γήπεδο της ΑΕΚ και τον αντίκτυπό του στην πόλη μας:
«Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την ψήφιση από την Βουλή του Ν. 3044 ΦΕΚ 197/27-08-2002 και συγκεκριμένα το Άρθρ. 19, με το οποίο επέρχεται τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Νέας Φιλαδέλφειας στον χώρο του Σταδίου της ΑΕΚ και θεσπίζονται ειδικοί όροι δόμησης.
Η ανησυχία μας προέρχεται από το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο άρθρο παραχωρείται ένα τμήμα Δασικής έκτασης και δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ένα κτιριακό συγκρότημα με συντελεστή δομήσεως 2,00, όταν ο συντελεστής του Προσφυγικού Συνοικισμού είναι μόλις 1,40. Επιπλέον, το προβλεπόμενο μέγιστο ύψος είναι 27,00 για τις κερκίδες και 35,00 για το στέγαστρο, όταν τα γειτονικά σπίτια έχουν μέγιστο ύψος 12,50 μ. με τις στέγες τους. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι σε επιφάνεια που θα αντιστοιχεί στο 40% του συντελεστή, προβλέπονται εκτεταμένες εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (8 αίθουσες κινηματογράφων, πολυκαταστήματα, συνεδριακός χώρος, ξενώνες, fitness club, bowling, εστιατόρια, ταβέρνες, fast-food κλπ.). Και όλα αυτά σε άμεση γειτνίαση με το Άλσος προς βορρά και ανατολάς και τον Προσφυγικό Συνοικισμό προς δυσμάς. Η προς νότον πλευρά, τέλος, βρίσκεται απέναντι από τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος, του οποίου την εύρυθμη λειτουργία είναι βέβαιον ότι θα ενοχλήσει.
Φοβούμεθα ότι το κτιριακό συγκρότημα που θα προκύψει, θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα την περιοχή της Νέας Φιλαδελφείας και όχι μόνο. Παραχωρείται έκταση από το Άλσος, σε μια εποχή όπου οι προσπάθειες όλων θα έπρεπε να συγκλίνουν στην διαφύλαξη ως κόρη οφθαλμού των εκτάσεων πρασίνου που έχουν απομείνει στο Λεκανοπέδιο. Με την εφαρμογή αυξημένου συντελεστή δομήσεως, προδιαγράφεται ένα μέγεθος κτιρίου κατάφωρα ασύμβατο με την κλίμακα του Προσφυγικού Οικισμού της Νέας Φιλαδελφείας, του οποίου το Γήπεδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος. Επιπλέον, η δημιουργία εκτεταμένων εμπορικών χρήσεων θα αλλοιώσει σε καθημερινή βάση την φυσιογνωμία της περιοχής αμιγούς κατοικίας με την οποία γειτνιάζει. Τέλος, θα επιβαρυνθεί δραματικά η κυκλοφορία στην ούτως ή άλλως πτωχή, από απόψεως οδικών εξυπηρετήσεων, στην περιοχή του Γηπέδου με επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδελφείας και των άλλων όμορων Δήμων.
Κατόπιν θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για το προδιαγραφόμενο έργο και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας σε θέματα προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, να κάνουμε έκκληση ώστε να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο άρθρο που θα καταδικάσει σε υποβάθμιση ολόκληρη την περιοχή».
Ο Κωνσταντίνος, που καταγόταν από την Κεφαλονιά, είχε υπηρετήσει στη Μητρόπολη της περιοχής μας από τον Μάιο του 1974 ως πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, εφημέριος, ιεροκήρυκας, κατηχητής και πνευματικός στην Αγία Ευφημία της Ν. Χαλκηδόνας και ως Μητροπολίτης από τη χειροτονία του στις 29 Μαΐου 1994 ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2014, οπότε και υποχρεώθηκε σε παραίτηση για λόγους υγείας (“τά ἒτη παρῆλθον καί ἀφῆκαν ἐπάνω μου τά ἲχνη των, πρό ἒτους δε περίπου ἒπαθα σοβαρώτατον ἀτύχημα μέ συντριπτικόν κάταγμα εἰς τό ἀριστερόν πόδι μου, τό ὁποῖον μέ ταλανίζει δυστυχῶς ἀκόμη καί ἐξαιτίας τοῦ ὁποίου ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας μας ἒκρινε, ὃτι πρέπει νά μέ ἀπαλάξῃ τῶν καθηκόντων μου ὡς Ποιμενάρχου τῆς Ἱερᾶς αὐτῆς Μητροπόλεως”, έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς το ποίμνιό του).
π.